• Montage in heel België
  • Showroom op toplocatie
  • Vanaf 2 weken levertermijn
  • 10 jaar fabrieksgarantie
Midesti
Ritsscreens – Een moderne oplossing voor uw huis

Ritsscreens – Een moderne oplossing voor uw huis

Ritsscreens zijn uitgegroeid tot een populaire keuze voor zonwering in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Ze bieden niet alleen bescherming tegen zonlicht en warmte, maar dragen ook bij aan de esthetische waarde en energie-efficiëntie van een gebouw. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen, typen, installatie en onderhoud van screens.

Vrijblijvende offerte Showroom
  • Montage in heel België
  • Showroom op toplocatie
  • Vanaf 2 weken levertermijn
  • 10 jaar fabrieksgarantie

Wat zijn Ritsscreens?

Ritsscreens zijn een type zonwering die extern aan ramen worden bevestigd. Ze zijn ontworpen om zonlicht te filteren, het zicht naar buiten te behouden en tegelijkertijd privacy te bieden. Screens zijn meestal gemaakt van sterk en duurzaam materiaal zoals glasvezel of polyester en zijn beschikbaar in verschillende designs en kleuren.

In een wereld waar comfort en duurzaamheid steeds belangrijker worden, zijn screens een onmisbaar element geworden in het ontwerp van zowel residentiële als commerciële gebouwen. Deze effectieve vorm van zonwering combineert functionaliteit, esthetiek en energie-efficiëntie. In deze blog duiken we dieper in op de wereld van screens, onderzoeken we hun veelzijdigheid en bespreken we hoe ze kunnen bijdragen aan een comfortabeler en duurzamer leven.

Wat zijn Ritsscreens?

Voordelen van ritsscreens:

 

Effectieve zonwering:

Screens blokkeren tot 88% van het zonlicht, waardoor de binnentemperatuur aangenaam blijft en de blootstelling aan UV-straling wordt verminderd.

Energiebesparing:

Door de warmte-inval te beperken, verminderen screens de noodzaak voor airconditioning, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en een verlaagde CO2-uitstoot.

Behoud van uitzicht en privacy:

Screens zorgen overdag voor privacy zonder het zicht naar buiten te belemmeren, dankzij het gebruik van transparante stoffen

Aanpassing aan esthetiek:

De veelzijdigheid in designs, kleuren en afwerkingen maakt dat screens esthetisch kunnen worden geïntegreerd in elke bouwstijl.

Voordelen van ritsscreens:
 

Diverse soorten screens:

Ritsscreens:

Ritsscreens zijn windvast en insectenwerend dankzij de ritssluiting aan de zijkanten, ideaal voor winderige locaties en voor wie een volledige afsluiting wenst.

Standaard ritsscreens:

Deze bieden een basisvorm van zonwering en zijn een economische keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige oplossing.

Verduistering ritsscreens:

Voor ruimtes waar totale duisternis noodzakelijk is, bieden verduistering screens een effectieve oplossing.

Solar screens

Solar screens zijn screen die werken op zonne-energie. Met een eigen zonnepaneel en batterij zorgen wij ervoor dat u zonder kabel of elektriciteit uw screen kunt bedienen.

Diverse soorten screens:

Selectie en installatie:

De keuze van screens vereist een zorgvuldige afweging van diverse factoren zoals de oriëntatie van het gebouw, de gewenste lichtinval en het beschikbare budget. Professioneel advies en installatie zijn cruciaal om de juiste selectie te maken en om de duurzaamheid en effectiviteit van de screens te waarborgen. Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van het doek en het controleren van de mechanismen, zal de levensduur van de screens optimaliseren.

In het moderne huis worden screens vaak geïntegreerd met domoticasystemen, waardoor ze op afstand kunnen worden bediend en geautomatiseerd op basis van weersomstandigheden, tijd van de dag of aanwezigheid, voor een maximaal comfort en energie-efficiëntie.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Solar screens

Solar screens staan aan de voorhoede van innovatieve, duurzame oplossingen in zonweringstechnologie. Deze screens zijn speciaal ontwikkeld om zonlicht effectief te blokkeren, waarbij ze de schadelijke UV-stralen en de zonnewarmte buiten houden, en zo bijdragen aan een aanzienlijke energiebesparing.

Toepassingen

Solar screens zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden toegepast, waaronder als vaste installatie buiten het raam, als oprolbare schermen, of zelfs als onderdeel van een dubbelraamsysteem. Ze zijn geschikt voor residentiële woningen, commerciële gebouwen, scholen, en andere instellingen waar energie-efficiëntie en UV-bescherming van belang zijn.

Solar screens

Solar screens –

Kenmerken en voordelen

Energiebesparing:

Solar screens reflecteren en absorberen zonlicht en warmte voordat deze het glas bereiken, waardoor de binnentemperatuur natuurlijk verlaagd wordt en de noodzaak voor airconditioning vermindert, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Bescherming tegen UV-stralen:

Ze bieden een uitstekende bescherming tegen schadelijke ultraviolette stralen, die huidkanker en andere huidaandoeningen kunnen veroorzaken, en die meubels en vloeren kunnen doen verbleken.

Behoud van zicht en natuurlijk licht:

Ondanks hun vermogen om zonlicht te blokkeren, laten solar screens nog steeds voldoende natuurlijk licht door en behouden ze het zicht naar buiten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor ruimtes waar zicht en licht belangrijk zijn.

Duurzaamheid en onderhoud:

De meeste solar screens zijn gemaakt van duurzame, weerbestendige materialen die bestand zijn tegen verkleuring en slijtage, waardoor ze een langdurige oplossing bieden met minimaal onderhoud.

Solar screens –
Kenmerken en voordelen

Conclusie:

Screens zijn een intelligente oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een harmonieuze balans tussen comfort, privacy, esthetiek en duurzaamheid. Ze vertegenwoordigen een investering in woonkwaliteit en milieuverantwoordelijkheid, en zijn een subtiele, maar krachtige manier om onze leefomgeving te verbeteren.

Wil je meer weten over de voordelen van screens en hoe ze kunnen worden geïntegreerd in jouw woon- of werkruimte? Bezoek dan onze website www.midesti.com of neem direct contact met ons op voor een deskundig advies en een op maat gemaakte offerte!

Conclusie:

Kom langs in onze showroom

Om u het beste van dienst te kunnen zijn kozen we ervoor om onze showroom op een centrale locatie binnen Limburg neer te zetten.
Zo bent u altijd in de buurt, ongeacht waar u vandaan komt.
Onze showroom is steeds te bezichtigen op afspraak, dus wacht niet langer en kom onze unieke overkappingen bekijken.

Afspraak maken
Offerte aanvragen